Baby ønsker sig...

I dag er jeg 2 måneder gammel

FullSizeRender

Tiden flyver afsted! Carl vokser og vokser, og er på næsten ingen tid gået fra at svømme i en str. 50 til at være for lang til str. 56. Han er oppe på en kampvægt på 5,4 kg og er 59 cm lang. Han er efterhånden blevet rigtig god til at holde øjenkontakten, og laver vældige grimasser nogle gange (især når han er sur eller godt mæt). Det er vildt at følge, hvordan han nærmest fra dag til dag udvikler sig. Den ene dag kan han nærmest ikke løfte hovedet fra underlaget, og næste dag kigger han højt (i hvert fald i et par sekunder).

Der begynder også at komme en snert af rutine i ham mht. til søvn. Han får gerne en aftenflaske omkring kl 22, vågner så småt ved 2-3 tiden, får lidt at spise og sover så igen til omkring kl. 5-6 om morgenen. Herefter kan jeg være heldig at få ham til at sove to timer mere, men det lykkedes ikke altid (og så er mor træt!). Om morgenen er han rigtig hyggelig. Han smiler stort og bredt, og pludrer det bedste han kan.

Jeg synes stadig, det er hårdt. Jeg savner min dybe søvn. Jeg vågner ved den mindste lyd fra ham. Jeg savner mine lange varme bade, og hår der ikke er fedtet. Jeg føler flere dage, at jeg ligner udskudt æblegrød i nattøj med gylp på. Og så kan en baby med uafbrudte mavekneb og forstoppelse, der vågner flere gange i timen i tre dage, og ligger og vrider sig tage pippet fra selv den bedste. Vi kæmper rigtig meget med hans mave. Carl får flaske, og det er godt nok hårdt for ham at få det igennem systemet. Og puha det gør ondt i en mors hjerte, når han skriger pga. mavekneb! Især når det føles som om, han har brugt hele dagen på at være ked af det.

Hvor jeg før havde en 80-20 favør (tjek her), er vi nok mere ovre i en 60-40 nu. Carl er begyndt at sove længere tid ad gangen, og tager gerne en lang middagslur, hvor jeg kan få lidt tid til mig selv – og få ordnet lidt praktiske ting. Jeg kan også efterhånden kende forskel på grådene, og så opvejer morgensmilene selv den værste aftenskrigetur. Men jeg glæder mig til at maveproblemerne er ovre! Og var det så “bare” mavekneb. Carl har rigtig svært ved at have hovedet til venstre, og spænder i alle musklerne. Det har medført en begyndende skævvridning af kraniets knogler, så han er blevet lidt skæv. Så vi er lige begyndt på kiropraktorforløb, som vi krydser fingre for, løsner op for både muskelspændinger og mavesmerter!

Hvad har jeg så lært indtil nu?

• En rigtig god cykeltur hjælper mod forstoppelse. Så hvis han presser og presser, og der ikke sker noget, så cykel en laaaaaang tur med benene. Når cykelturen er ovre, skal benene lige strækkes ud hen over maven med et let pres.
• Hvis cykelturen ikke er nok og der er gået dage uden afføring (hos flaskebørn), så kan Lactulose få gang i systemet (husk at trappe ud!).
• Flaskebørn har åbenbart normalt tendens til forstoppelse og mavekneb. De har derfor gavn af at få suppleret med mælkesyrebakterier, der fremmer tarmfloraen. Og det er jo rart at få at vide 5 uger efter maveknebene begyndte!
• Brug alt yndlingstøjet først! Fra den ene dag til den anden kan han ikke passe det længere.
• Mødregruppe er guld værd! Det er SÅ dejligt at høre, at der er andre, hvis babyer også skriger højt og meget (ja, jeg ved godt, det lyder ondt). Man kan hurtigt føle, at man er den eneste, der ikke har en nem baby i blog- og instagramverdenen.
• Det er dælme svært at lave håndaftryk! Det er endnu ikke lykkedes os at få en fin hånd på papiret.
• Husk mor-tid! Det er helt legalt, at tage en baby time-out i et par timer.
• Få fat i en bæresele. Carl elsker at sidde i den, og mor har frie hænder og kan få morgen mad.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Baby ønsker sig...