Dygtig baby!

I dag er jeg 4 måneder gammel

IMG_4892Så rundede vi 4 måneder med den dejligste guldklump. Tiden går alt for hurtigt, og det er slet ikke til at forstå, at han for 4 måneder siden var en lille bitte baby på 3 kg. Dengang lå han 25 % under gennemsnittet på vækstkurven. Det har han siden rettet op på. Han vokser og vokser, og er snart på vej ud af str. 68! Heldigvis følger højden med vægten.

Carl er begyndt at være en rigtig selskabsbaby, der elsker at snakke og ikke gider sidde stille. Han vågner hver morgen til en ugle, der spiller en melodi, som han så får sig en lille sludder med. Og man skulle næsten tro, at han forsøger at sige ugle, for der kommer mange “Uuuuh, uuh” ud. Resten af dagen står munden heller ikke stille. Enten fordi den er travlt optaget af at undersøge ALT eller fordi den snakker løs.  Så snart man kigger på ham, så går pludren i gang. Det er så hyggeligt!
Især om aftenen går snakken over i råben, så det er ikke nemt at høre andet end Carl. Han underholdte også et helt selskab til ‘Hånd om Barnet’-kursus i Aalborg, så man nærmest ikke kunne høre, hvad fysioterapeuten sagde.

Den sidste måned har været fyldt med en del “første”;
– Første gang han putter legetøj i munden.
– Første grin (som vi siden har fået mange af).
– Første gang han selv holder sutteflasken.
– Første gang han kommer mor og fars hænder i munden.
– Første gang han snakker sig i søvn.

Det bedste han ved lige for tiden (udover mad) er at lege flyvemaskine, hvor jeg ligger på ryggen og løfter han op. Så griner han og har det største smil på læben. Og hvis han så kan komme ned på maven og sidde bagefter, så er den helt i vinkel. Han er stadig ikke helt tosset med at ligge på maven, så vi laver det her som supplement. Så kan mor også få trænet armmusklerne. IMG_4890 IMG_4891

Carls søvnrytme er desværre ved at ændre sig lidt. Han vågner tidligere om natten og har flere gange om natten brug for at blive vendt eller få sutten. Det betyder jo så desværre et kortere søvnstræk til mig. Øv! Når han så vågner, så er han monster sulten. Vi er derfor så småt begyndt at overveje, om der skal vælling i putteflasken, som kan mætte i længere tid. Som flaskebarn skal Carl have 1/6-del af sin kropsvægt i mælk dagligt. Han må dog max få 1 liter om dagen uanset vægt. Som den krabat Carl er ved at være, så er vi over så svarer 1 liter til under 1/6-del af Carls vægt, så jeg mistænker, at det er derfor han hurtigere har brug for mad.
Vi har derfor glædet os til at runde 4 måneder, hvor vællingen må komme i flasken! Så kan jeg forhåbentligt få et lidt længere søvntur!

Hvad har jeg så lært siden sidst?

• At man ikke kan få savlesmækker nok! For pokker der kommer meget mundvand ud af den dreng.
• At en babys grin er den dejligste lyd i verden.
• At bodystocking skal have et ordentlig hovedindgang! Nogle af dem er simpelthen for lille i diameteren – især til en baby der hader at få tøj over hovedet.
• H&Ms flyverdragt er meget bedre for Carl at sove i barnevognen i end den Slee Bee-kørepose var ellers har købt. Han kunne slet ikke holde ud at armene ikke måtte komme op fra dynen, hvilket er løst med armene i flyverdragten.
• At det er SÅ svært at finde ud af, hvor meget eller hvor lidt tøj Carl skal have på, når er koldt eller semi-koldt.
• At jeg – mod forventning – er ved at vænne mig til en forstyrret søvn.
• At jeg dog stadig glæder mig til at kunne sove en hel nat uden forstyrrelser!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dygtig baby!